Gelukkig in Beeld 
Voor (h)erkenning van je ontwikkelpotentieel

Nieuws

Juni 2024 - Aannamestop: De wachtlijst is momenteel te lang om nieuwe aanmeldingen aan te kunnen nemen. Vanaf 01-06-2024 is er daarom een aannamestop voor nieuwe cliënten. Dit geldt ook voor intelligentie- en begaafdheidsonderzoeken.


Maart 2024 - Van 9 t/m 17 maart is het de Week van de Hoogbegaafdheid. Tijdens deze week biedt het Landelijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid je de mogelijkheid om eerdere webinars te bekijken voor €5,- per webinar, middels een kortingscode die ingevuld kan worden zodra je het webinar wilt bekijken. De kortingscode is: LKPHB2024WVDHB (verloopt op 17 maart 23.59 uur). Een aanrader!


Februari 2024 - Gelukkig in Beeld bestaat 5 jaar! Het eerste lustrum is een feit. De praktijk is in vijf jaar hard gegroeid en inmiddels zijn er vele cliënten voorbij gekomen. Steeds vaker melden nieuwe cliënten zich aan omdat ze positieve ervaringen van anderen horen. Dat voelt telkens weer als een groot compliment. Op naar de volgende vijf jaar! Wil je meer informatie over wat Gelukkig in Beeld je kan bieden? Neem contact met me op via e-mail of het contactformulier zodat we een belafspraak kunnen inplannen.

December 2023 - Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een update van de website van Gelukkig in Beeld. De inhoud blijft hetzelfde, maar verdient een nieuw jasje. Eens in de zoveel tijd begint het bij mij te kriebelen en vind ik het tijd voor verandering. Wie zich ontwikkelt en groeit, wil af en toe een nieuwe jas. Binnenkort dus een nieuwe versie online! 

Oktober 2023 - Het Talentissimo-congres staat voor de deur! Er is nog plaats voor aanmeldingen en wie geïnteresseerd is kan via een privébericht een kortingscode ontvangen voor 50 euro korting op een dag(deel) naar keuze.

Op www.talentissimo.nl/congres vind je het hele programma, kort samengevat:
- Dinsdag: intervisie & KIQT+ training
- Woensdag: mini-congres met korte sessies
- Donderdag: twee rondes verdiepende sessies
- Donderdagavond: ouderavond mis- en dubbeldiagnose

September 2023 - Hoera! Het duurde even, maar... De KIQT+ is door de COTAN beoordeeld als een betrouwbaar instrument voor het meten van de intelligentie van (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen! De uitslag van de KIQT+ kan dan ook worden gebruikt voor onder meer keuzes op het gebied van onderwijs aan en ondersteuning van (hoog)begaafde kinderen.

Wil je meer weten over de KIQT+ zie dan: https://scaliq.com/faq/

Juni 2023 - Ben je (vermoedelijk) hoogbegaafd en hou je van spelletjes? Tijdens de zomervakantie kun je meedoen aan een spelletjesmiddag. Samen met andere hoogbegaafde kinderen je favoriete spellen spelen of juist leuke nieuwe spellen ontdekken en tegelijkertijd misschien wel de basis leggen voor nieuwe vriendschappen. We spelen verschillende bord- en kaartspelletjes met elkaar. Denk aan Weerwolven, Carcassonne, Clever, Wie heeft het gedaan, Ticket to Ride, Schaken, Smartgames, ..... 

Praktische informatie:
Datum en tijd: gepland op 9/14/16/21 augustus van 14 tot 16 uur. 
Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 6 tot 13 jaar (neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn als je kind jonger of ouder is en toch interesse heeft)
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10 
Locatie: Gelukkig in Beeld – Terracottastraat 31 Nijmegen
Kosten: € 10,- (inclusief wat te drinken en iets lekkers)
Inschrijven: dat kan hier

Even mee naar binnen lopen als je je kind komt brengen is uiteraard geen probleem, maar vanwege de beperkte ruimte is het voor ouders helaas niet mogelijk om bij de spelletjesmiddag te blijven. In de omgeving zijn mogelijkheden om te wandelen of een kopje koffie/thee te gaan drinken.

April 2023 - Vanwege vakantie is de praktijk van 24 april t/m 7 mei gesloten. Na de vakantie ben je van harte welkom contact op te nemen voor het plannen van een afspraak. Voor nieuwe cliënten heb ik vanaf begin juni ruimte in mijn agenda.  

Maart 2023 - Het voorjaar hangt in de lucht en dat is het moment dat het aantal aanvragen voor onderzoeken hard stijgt. Soms is een WISC-V meer geschikt als instrument, maar soms doet de KIQT+ meer recht aan het kind. Er is niet één best passend instrument om betrouwbaar de intelligentie te kunnen schatten. Welkom om contact op te nemen voor meer informatie over welk onderzoek geschikt is voor jouw zoon of dochter!

Januari 2023 - Wellicht ben je bekend met de podcastserie "Een intense reis"? De maker hiervan (Marije Hofland) heeft het initiatief genomen om een overzicht te maken van activiteiten die in Nederland georganiseerd worden om 'peercontact' te faciliteren. Een aanrader! Klik hier voor haar website. 

November 2022 - Vanaf nu is het mogelijk om als volwassene een begaafdheidsonderzoek te laten doen bij Gelukkig in Beeld. Hiervoor gebruik ik de WAIS-IV. Ook is het aanbod voor begaafdheidsonderzoek bij kinderen uitgebreid met de WISC-V. Dus naast afname met de KIQT+ is het mogelijk om het onderzoek uit te breiden met subtesten van de WISC-V. Uiteraard behoort een volledig onderzoek met de WISC-V (en geen KIQT+) ook tot de mogelijkheden. Zie voor meer informatie het kopje begaafdheidsonderzoek.  

Oktober 2022 - Omdat ik me graag verder wil specialiseren in psychologisch onderzoek, ben ik gestart met een postmaster Diagnostiek bij RINO in Utrecht. Een pittige opleiding, maar daar wordt ik juist heel blij van. Mijn leerhonger wordt gestild en hierdoor kan ik een vollediger aanbod bieden aan kinderen én volwassenen die in mijn praktijk komen. 

Juli 2022 - Verlang jij naar rust in je huis, een fijne sfeer en een effectieve aanpak bij opvoedingsuitdagingen? In een Positive Discipline cursus leer je wat opvoeden inhoudt, je stelt doelen en je leert je kinderen en hun gedrag kennen en leert omgaan met dit gedrag en hun overtuigingen. De cursus is ook geschikt voor ouders van (hb) (pre)pubers!
** Online gratis introductie op cursus: maandag 29 augustus 20.15-21.15 uur
** Startdatum online cursus (6 bijeenkomsten): maandag 05 september 20.15-22.15 uur
** Startdatum cursus Nijmegen (6 bijeenkomsten): woensdag 07 september 10-12 uur

Meld je aan via: hannekeknoop@gelukkiginbeeld.nl

Juni 2022 - Als ik ergens enthousiast over ben, wil ik er 'alles' over weten en het graag delen. Zo heb ik me op 7 en 8 juni verder verdiept in de polyvagaal theorie door een cursus te volgen bij Talentissimo in Zeist. Luc Swinnen (auteur van Activeer je nervus vagus) heeft op inspirerende wijze bijgedragen aan het uitbreiden van concrete werkvormen die ik kan toepassen in de begeleidingspraktijk. 

Maart 2022 - Week van de Hoogbegaafdheid 5 tot 13 maart 2021. De organisatie streeft ernaar dat er in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen in deze week minimaal één activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid in de hoofdrol. Zie voor meer informatie: https://www.weekvandehoogbegaafdheid.nl/over-de-week-van-de-hoogbegaafdheid/

Februari 2022 - Successen mogen gevierd worden. Soms heb je daar een reminder voor nodig. In dit geval mijn 8-jarige dochter die ik vertelde dat 1 februari de verjaardag is van Gelukkig in Beeld. Ze reageerde met een enthousiast: "Dat gaan we vieren met taart!" Het werd een plak van een door haar zelf gebakken cake. Vol trots op mijn praktijk en dankbaar voor haar reminder bliezen we de kaarsjes uit. Nu maar hopen dat onze wensen uitkomen...

November 2021 - Verlang jij naar rust in je huis, een fijne sfeer en een effectieve aanpak bij opvoedingsuitdagingen? In een Positive Discipline cursus leer je wat opvoeden inhoudt, je stelt doelen en je leert je kinderen en hun gedrag kennen en leert omgaan met dit gedrag en hun overtuigingen. De cursus is ook geschikt voor ouders van (hb) (pre)pubers!

** Online gratis introductie cursus: woensdag 24 november 20.15-21.15 uur

** Startdatum online cursus: woensdag 01 december 20.15-22.15 uur

** Startdatum cursus Nijmegen: woensdag 19-01-2022 10-12 uur

Meld je aan via: hannekeknoop@gelukkiginbeeld.nl

September 2021 - Week van de opvoeding: 4 t/m 10 oktober: Speciale aandacht voor opvoeden van hoogbegaafde kinderen is geen luxe! Ik hoor je denken: "Ja ok, leuk aandacht, maar opvoeden HOE dan?" Positive Discipline is een opvoedmethode voor ouders van hoogbegaafde kinderen die wel weten hoe ze willen opvoeden, maar ondersteuning zoeken in hoe ze daar kunnen komen. Nieuwsgierig? Interesse? Neem contact met me op voor de mogelijkheden van individuele of groepsbegeleiding!

Juli 2021 - Leuk nieuws in mijn mailbox! Ik sta geregistreerd in het KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid. In dit register kunnen begeleiders van hoogbegaafde kinderen en volwassenen worden opgenomen als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die in de samenspraak met vertegenwoordigers uit het veld zijn opgesteld. Externe waardering waar ik blij van word!

Juni 2021 - Kijk jij ook weleens in een confronterende spiegel? Met praktijkvoorbeelden en casuïstiek proberen we op kenniscommunity positieve desintegratie een inkijk te geven in hoe de theorie van positieve desintegratie toegepast kan worden in de begeleidingspraktijk. Vanaf vandaag staat er een nieuwe casus van mij online. Over zien en gezien worden, spiegelen en voorleven. Welkom om te lezen en me te laten weten wat je ervan vindt!


Juni 2021 - Afgelopen weekend heb ik me gecertificeerd tot Positive Discipline Parent Educator. Wederom een waardevolle uitbreiding van mijn toolbox om in te kunnen zetten in begeleidingstrajecten! Nieuwsgierig naar wat Positive Discipline is? Ik vertel je er graag meer over! Zie ook de website

Mei 2021 - Lancering www.positievedesintegratie.nl. De theorie van positieve desintegratie van Dabrowski vormt de rode draad in mijn werk. Vandaag lanceren we de vernieuwde website positievedesintegratie.nl die we omgevormd hebben tot een kenniscommunity! Voor iedereen die de theorie wil leren kennen of zich er in wil verdiepen. Maar vooral ook om via praktijkverhalen de veelzijdigheid en toepasbaarheid van de theorie voor jong en oud te delen. 

April 2021 - "In order to grow, you have to get uncomfortable". Soms ontdek je iets wat briljant omschrijft hoe jouw visie op een bepaald onderwerp is. In dit geval mijn visie op ontwikkeling, zoals omschreven in Dabrowski's theorie van Positieve Desintegratie. Zie de link voor het filmpje dat ik bedoel. Dank Froukje van Ballegooijen van Praktijk voor Talent voor het delen!

Maart 2021 - Lancering KIQT+ op 10 maart 2021. De afgelopen maanden heb ik meegewerkt aan de normering van de KIQT+. Deze IQ-test is ontwikkeld voor vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen. De test is op zijn best bij een IQ van 105 tot 170, waar veel andere testen zich richten op het gemiddelde kind (IQ 85-115). Interesse voor afname van de KIQT+ bij uw kind? Neem dan contact met me op!

Maart 2021 - Week van de Hoogbegaafdheid 6 tot 14 maart 2021. De organisatie streeft ernaar dat er in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen in deze week minimaal één activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid in de hoofdrol. Zie voor meer informatie: https://www.weekvandehoogbegaafdheid.nl/over-de-week-van-de-hoogbegaafdheid/

December 2020 - Op 2 december heb ik het POSI-cerfiticeringstraject afgerond bij Mia Frumau! Het POSI-model gebruik ik in mijn begeleiding van hoogbegaafde kinderen én volwassenen, omdat het helpt inzicht te geven in ontwikkeling en helpende en belemmerende factoren/patronen. Ik vind de werkbladen uit het Goodness-of-Fit For the gifted toolbox van Frumau heel waardevol om in te zetten in de begeleiding. Het vormt een mooie toevoeging op mijn eigen toolbox!

September 2020 - Mijn nieuwsgierigheid naar hoe anderen werken met de overexcitabilities, heeft geleid tot het volgen van een training over de Intenso's. In mijn praktijk probeer ik te spiegelen dat het essentieel is om te kijken voorbij gedrag naar de onderliggende behoefte. De intenso-methode, specifiek voor kinderen ontwikkeld, doet dit ook. De materialen uit deze methode vormen een waardevolle toevoeging aan mijn scala aan begeleidingsvormen.

Maart 2020 - Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaan de thema-avonden niet door zoals gepland. Houd de website en social media in de gaten of neem voor meer informatie contact op via hoogbegaafdheid@gelukkiginbeeld.nl.