HOOGBEGAAFDHEID (H)ERKEND

Talentbegeleiding

Nieuws

April 2021 - "In order to grow, you have to get uncomfortable". Soms ontdek je iets wat briljant omschrijft hoe jouw visie op een bepaald onderwerp is. In dit geval mijn visie op ontwikkeling, zoals omschreven in Dabrowski's theorie van Positieve Desintegratie. Zie de link voor het filmpje dat ik bedoel. Dank Froukje van Ballegooijen van Praktijk voor Talent voor het delen!

Maart 2021 - Lancering KIQT+ op 10 maart 2021. De afgelopen maanden heb ik meegewerkt aan de normering van de KIQT+. Deze IQ-test is ontwikkeld voor vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen. De test is op zijn best bij een IQ van 105 tot 170, waar veel andere testen zich richten op het gemiddelde kind (IQ 85-115). Interesse voor afname van de KIQT+ bij uw kind? Neem dan contact met me op!

Maart 2021 - Week van de Hoogbegaafdheid 6 tot 14 maart 2021. De organisatie streeft ernaar dat er in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen in deze week minimaal één activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid in de hoofdrol. Zie voor meer informatie: https://www.weekvandehoogbegaafdheid.nl/over-de-week-van-de-hoogbegaafdheid/

December 2020 - Op 2 december heb ik het POSI-cerfiticeringstraject afgerond bij Mia Frumau! Het POSI-model gebruik ik in mijn begeleiding van hoogbegaafde kinderen én volwassenen, omdat het helpt inzicht te geven in ontwikkeling en helpende en belemmerende factoren/patronen. Ik vind de werkbladen uit het Goodness-of-Fit For the gifted toolbox van Frumau heel waardevol om in te zetten in de begeleiding. Het vormt een mooie toevoeging op mijn eigen toolbox!

September 2020 - Mijn nieuwsgierigheid naar hoe anderen werken met de overexcitabilities, heeft geleid tot het volgen van een training over de Intenso's.  In mijn praktijk probeer ik te spiegelen dat het essentieel is om te kijken voorbij gedrag naar de onderliggende behoefte. De intenso-methode, specifiek voor kinderen ontwikkeld, doet dit ook. De materialen uit deze methode vormen een waardevolle toevoeging aan mijn scala aan begeleidingsvormen.

Maart 2020 - Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaan de thema-avonden niet door zoals gepland. Houd de website en social media in de gaten of neem voor meer informatie contact op via hoogbegaafdheid@gelukkiginbeeld.nl.