HOOGBEGAAFDHEID (H)ERKEND Talentbegeleiding
 

Nieuws

November 2021 - Verlang jij naar rust in je huis, een fijne sfeer en een effectieve aanpak bij opvoedingsuitdagingen? In een Positive Discipline cursus leer je wat opvoeden inhoudt, je stelt doelen en je leert je kinderen en hun gedrag kennen en leert omgaan met dit gedrag en hun overtuigingen. De cursus is ook geschikt voor ouders van (hb) (pre)pubers!

** Online gratis introductie cursus: woensdag 24 november 20.15-21.15 uur

** Startdatum online cursus: woensdag 01 december 20.15-22.15 uur

** Startdatum cursus Nijmegen: woensdag 19-01-2022 10-12 uur

Meld je aan via: hannekeknoop@gelukkiginbeeld.nl

September 2021 - Week van de opvoeding: 4 t/m 10 oktober: Speciale aandacht voor opvoeden van hoogbegaafde kinderen is geen luxe! Ik hoor je denken: "Ja ok, leuk aandacht, maar opvoeden HOE dan?" Positive Discipline is een opvoedmethode voor ouders van hoogbegaafde kinderen die wel weten hoe ze willen opvoeden, maar ondersteuning zoeken in hoe ze daar kunnen komen. Nieuwsgierig? Interesse? Neem contact met me op voor de mogelijkheden van individuele of groepsbegeleiding!

Juli 2021 - Leuk nieuws in mijn mailbox! Ik sta geregistreerd in het KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid. In dit register kunnen begeleiders van hoogbegaafde kinderen en volwassenen worden opgenomen als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die in de samenspraak met vertegenwoordigers uit het veld zijn opgesteld. Externe waardering waar ik blij van word!

Juni 2021 - Kijk jij ook weleens in een confronterende spiegel? Met praktijkvoorbeelden en casuïstiek proberen we op kenniscommunity positieve desintegratie een inkijk te geven in hoe de theorie van positieve desintegratie toegepast kan worden in de begeleidingspraktijk. Vanaf vandaag staat er een nieuwe casus van mij online. Over zien en gezien worden, spiegelen en voorleven. Welkom om te lezen en me te laten weten wat je ervan vindt!


Juni 2021 - Afgelopen weekend heb ik me gecertificeerd tot Positive Discipline Parent Educator. Wederom een waardevolle uitbreiding van mijn toolbox om in te kunnen zetten in begeleidingstrajecten! Nieuwsgierig naar wat Positive Discipline is? Ik vertel je er graag meer over! Zie ook de website

Mei 2021 - Lancering www.positievedesintegratie.nl. De theorie van positieve desintegratie van Dabrowski vormt de rode draad in mijn werk. Vandaag lanceren we de vernieuwde website positievedesintegratie.nl die we omgevormd hebben tot een kenniscommunity! Voor iedereen die de theorie wil leren kennen of zich er in wil verdiepen. Maar vooral ook om via praktijkverhalen de veelzijdigheid en toepasbaarheid van de theorie voor jong en oud te delen. 

April 2021 - "In order to grow, you have to get uncomfortable". Soms ontdek je iets wat briljant omschrijft hoe jouw visie op een bepaald onderwerp is. In dit geval mijn visie op ontwikkeling, zoals omschreven in Dabrowski's theorie van Positieve Desintegratie. Zie de link voor het filmpje dat ik bedoel. Dank Froukje van Ballegooijen van Praktijk voor Talent voor het delen!

Maart 2021 - Lancering KIQT+ op 10 maart 2021. De afgelopen maanden heb ik meegewerkt aan de normering van de KIQT+. Deze IQ-test is ontwikkeld voor vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen. De test is op zijn best bij een IQ van 105 tot 170, waar veel andere testen zich richten op het gemiddelde kind (IQ 85-115). Interesse voor afname van de KIQT+ bij uw kind? Neem dan contact met me op!

Maart 2021 - Week van de Hoogbegaafdheid 6 tot 14 maart 2021. De organisatie streeft ernaar dat er in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen in deze week minimaal één activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid in de hoofdrol. Zie voor meer informatie: https://www.weekvandehoogbegaafdheid.nl/over-de-week-van-de-hoogbegaafdheid/

December 2020 - Op 2 december heb ik het POSI-cerfiticeringstraject afgerond bij Mia Frumau! Het POSI-model gebruik ik in mijn begeleiding van hoogbegaafde kinderen én volwassenen, omdat het helpt inzicht te geven in ontwikkeling en helpende en belemmerende factoren/patronen. Ik vind de werkbladen uit het Goodness-of-Fit For the gifted toolbox van Frumau heel waardevol om in te zetten in de begeleiding. Het vormt een mooie toevoeging op mijn eigen toolbox!

September 2020 - Mijn nieuwsgierigheid naar hoe anderen werken met de overexcitabilities, heeft geleid tot het volgen van een training over de Intenso's.  In mijn praktijk probeer ik te spiegelen dat het essentieel is om te kijken voorbij gedrag naar de onderliggende behoefte. De intenso-methode, specifiek voor kinderen ontwikkeld, doet dit ook. De materialen uit deze methode vormen een waardevolle toevoeging aan mijn scala aan begeleidingsvormen.

Maart 2020 - Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaan de thema-avonden niet door zoals gepland. Houd de website en social media in de gaten of neem voor meer informatie contact op via hoogbegaafdheid@gelukkiginbeeld.nl.